HCR Prinsen in Haarlo haalt €7500 op voor Alpe d'HuZes met pubquiz

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdag 23 februari organiseerde HCR Prinsen in Haarlo een pubquiz ter ondersteuning van Alpe d’HuZes. Met dit evenement werd maar liefst €7500 opgehaald voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Aan de quiz deden 219 deelnemers mee, verdeeld over 29 teams.

Organisatie van het evenement

De organisatie van het evenement lag in handen van Tineke Wantia, sinds september 2021 eigenaresse van HCR Prinsen, en Annemarijn Oonk. Het idee voor het evenement ontstond tijdens een sjoeltoernooi, waar Annemarijn Tineke benaderde met het idee om samen iets te organiseren voor het goede doel. Tineke had al eerder plannen gemaakt voor een actie ter ondersteuning van kankeronderzoek, dus de datum voor de pubquiz was snel geprikt.

Verloop van de avond

Het team ‘Hertog Janners’ won de pubquiz en ging naar huis met een beker en een taart. De lokale band Take Some zorgde voor muzikale begeleiding tijdens de avond en goochelaar Tom Krooshof verraste de gasten met zijn trucs. De opbrengsten van de verkochte drank en snacks, evenals de salarissen van enkele vrijwillige medewerkers, werden gedoneerd aan Alpe d’HuZes. Verschillende sponsoren droegen bij aan de avond, en HCR Prinsen rondde het uiteindelijke bedrag naar boven af.

Toekomstige evenementen

Om nog meer geld op te halen voor Alpe d’HuZes, wordt er op zondagmiddag 10 maart bij Prinsen een high tea met kaarsenworkshop georganiseerd. Vrijwilliger Annemarijn zal zich in juni inzetten voor Alpe d’HuZes, een uniek sportevenement dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker.

Over Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een jaarlijks sportevenement waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend tot zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen. Het evenement heeft als motto ‘opgeven is geen optie’ en zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding. Dit jaar vindt op 6 juni de zeventiende editie van het evenement plaats.